• Welcome to Windows10Forum.com, a free community where people just like you come together to discuss, share and learn how to use their computers. Using this forum is easy and fun. As a guest, you can browse and view all the content on the site, however, you won't be able to leave comments or create new topics unless you create a free account. 

    Click here to Register a free account now and JOIN the discussion!

ChristianBoiii

*PLEASE HELP* Windows 10 Not Turning On Anymore After Putting Charger In

Recommended Posts

Hello, earlier today I was doing homework on my Dell Inspiron 13 7000 Windows 10 laptop and I got the little pop up that says battery is low. I ignored it like I usually did and then it said battery very low. This is usually where I get up and plug in the charger but sometimes I keep doing what im doing and then it dies and I realize I forgot to go get the charger. Thats what happened here. I left my computer open and went to get my charger. I plugged it up and waited a couple of minutes because it usually turns on by itself. I pressed the power button a couple of times after that and it still didn't turn on. I closed the computer opened it and pressed the power button and it didn't come on. I repeated this multiple times occasionally holding down the power button but nothings working. The little white light is still illuminating on the corner of the computer that signifies your computer is charging yet its not turning on. Any solutions/suggestions? Thank You!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • By Avishay
      Hello,
      The improved magnifier in windows 10 is a very important tool for the visually impaired.
      The magnifier used to track the keyboard and mouse cursor without any problem until a few weeks ago when it stopped tracking keyboard cursor in both my PC and laptop.
      It does track the keyboard cursor in MS Office applications but does not do so in Chrome and other applications.
      Please advise,
      Avishay
    • By friyatnaesa
      These details may be useful, I’ll try to specify every little detail about the issue that I can remember:
      Summary of my laptop’s specs: ASUS TUF FX505GE, i7–8750, GTX 1050Ti 4GB, 8GB RAM, SSD+HDD, Windows 10 Home Edition SL The laptop is still relatively new, just bought around 1 month ago but the issue started since around last week. At first, there was no issue at all. The lagging issue occurred whenever I unplugged my laptop from the charger, 1–2 seconds after Windows automatically switch the power plan to Power Saver mode. Suddenly, the cursor apparently disappears. When I tried to move the the mouse/trackpad to get the cursor to the bottom of the screen to show the taskbar (I hide the taskbar), I notice from the taskbar opening animation that the OS is lagging very, very bad. I also confirmed that it is lagging when I hit the Windows button and saw that the start menu opens up very slow and jagged. Related to the above, I’ve tried to fiddle with the Power Saver plan and the overall power management settings in Windows to no avail. Also have tried to reset the power plan settings to default. Still related to the above, I tried to stop Windows from switching automatically to Power Saver plan when unplugging the charger but I can’t find any helpful article in the internet. Plugging the laptop in to the power socket after the lagging appears does not solve the issue. When it is lagging, the only thing I could do is to fire up Ctrl+Alt+Del and restart, with the charger plugged in since booting up. During the Ctrl+Alt+Del screen (I don’t know the proper name for it, it’s the menu that is displayed after you hit the three keys that shows the option of Task Manager, restart, shut down, etc), I noticed that the cursor is there and I can move it smoothly without any lagging issues If I log out, the lagging issue is gone in the login screen. However, after signing in to my account again, the lagging issue comes back even after I plugged the laptop in. I have all the latest updates from the Windows Update, and also made sure that all the drivers are up-to-date. While researching for this issue, I found that the laptop battery status says “plugged in, not charging”. I managed to solve this issue after searching through the web but the main lagging issue still persists. Because I very rarely travel with my laptop, most of the time I left the laptop at my desk. However, I always plugged it in to the power socket even when the battery is already full (looks like this is the cause of the “plugged in, not charging” issue above). I have also uninstalled the Windows-related softwares that came with the laptop from ASUS, but still have the issue. I haven’t ruled out the possibility of any hardware-related cause because I haven’t tried the reset Windows option, but somehow all things are pointing out to software/OS-related issue. This issue seems to be very specific and I couldn’t find any topic about this issue in the internet. It’s very annoying when I have to use my laptop while traveling.
      Any help or insight is very much appreciated. Thank you.
    • By ACHARKI YAssir
      Hi, my windows (Windows 10 x64 Enterprise) keep crashing in boot, i get the following error :
      Error : 0xc0000225 (File: \Boot\BCD).

      Can you help me please, i got this URL from Boot-Repair-Disk.
       
      http://paste.ubuntu.com/p/fWzX6B2Wnp/
      thanks in advance.
    • By newu
      Hi,

      I have Windows 10 Pro on a new desktop.  I have created before an image of Windows 7 system on my older PC. 
      I was wondering if I create a virtual drive in Windows 10 (on Hard Disk), whether it's possible
      to restore the Windows 7 image on the virtual drive ??

    • By R_Paradise
      I updated my windows 7 to windows 10, I've had installed adobe CS5 on my computer a few years ago and it always worked great but since my upgrade to windows 10 when I try to open any of Adobe CS5 I get a message and error 213:11 and that's it I can't run any of them. I've noticed when I open all apps Adobe CS5 is no longer there. Does anyone have any info on this problem? I would greatly appreciate a solution. Thanks
  • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 10 Guests (See full list)

    There are no registered users currently online