• Welcome to Windows10Forum.com, a free community where people just like you come together to discuss, share and learn how to use their computers. Using this forum is easy and fun. As a guest, you can browse and view all the content on the site, however, you won't be able to leave comments or create new topics unless you create a free account. 

    Click here to Register a free account now and JOIN the discussion!

Sign in to follow this  
Kenne1976

Problem with Windows 10 unattended answer file?

Recommended Posts

The problem with my answer is that following error message appears "Windows cannot read the <ProductKey> setting from the unattend answer file".  Can someone help me with this problem? Can I somehow skip this product key part in the answer file?

Here is my answer file

<DiskConfiguration>
                <Disk wcm:action="add">
                    <CreatePartitions>
                        <CreatePartition wcm:action="add">
                            <Order>1</Order>
                            <Size>200</Size>
                            <Type>EFI</Type>
                        </CreatePartition>
                        <CreatePartition wcm:action="add">
                            <Order>2</Order>
                            <Size>128</Size>
                            <Type>MSR</Type>
                        </CreatePartition>
                        <CreatePartition wcm:action="add">
                            <Order>3</Order>
                            <Extend>true</Extend>
                            <Type>Primary</Type>
                        </CreatePartition>
                    </CreatePartitions>
                    <WillWipeDisk>true</WillWipeDisk>
                    <DiskID>0</DiskID>
                    <ModifyPartitions>
                        <ModifyPartition wcm:action="add">
                            <Extend>true</Extend>
                            <Format>NTFS</Format>
                            <Label>Windows</Label>
                            <Letter>C</Letter>
                            <Order>3</Order>
                            <PartitionID>1</PartitionID>
                        </ModifyPartition>
                        <ModifyPartition wcm:action="add">
                            <Active>true</Active>
                            <Label>System</Label>
                            <Order>1</Order>
                            <PartitionID>1</PartitionID>
                        </ModifyPartition>
                    </ModifyPartitions>
                </Disk>
            </DiskConfiguration>
            <ImageInstall>
                <OSImage>
                    <InstallTo>
                        <DiskID>0</DiskID>
                        <PartitionID>3</PartitionID>
                    </InstallTo>
                    <InstallFrom>
                        <MetaData wcm:action="add">
                            <Key>/image/index</Key>
                            <Value>8</Value>
                        </MetaData>
                    </InstallFrom>
                </OSImage>
            </ImageInstall>
            <UserData>
                <AcceptEula>true</AcceptEula>
            </UserData>
        </component>
        <component name="Microsoft-Windows-International-Core-WinPE" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
            <SetupUILanguage>
                <UILanguage>en-US</UILanguage>
                <WillShowUI>Never</WillShowUI>
            </SetupUILanguage>
            <InputLocale>sv-FI</InputLocale>
            <SystemLocale>sv-FI</SystemLocale>
            <UILanguage>en-US</UILanguage>
            <UILanguageFallback>en-US</UILanguageFallback>
            <UserLocale>sv-FI</UserLocale>
        </component>
    </settings>
    <settings pass="specialize">
        <component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
            <AutoLogon>
                <Password>
                    <Value>MQBQAGEAcwBzAHcAbwByAGQA</Value>
                    <PlainText>false</PlainText>
                </Password>
                <Enabled>true</Enabled>
                <LogonCount>5</LogonCount>
                <Username>Administrator</Username>
            </AutoLogon>
            <ComputerName>Computer</ComputerName>
            <TimeZone>FLE Standard Time</TimeZone>
            <ProductKey>XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX</ProductKey>
        </component>
        <component name="Microsoft-Windows-IE-InternetExplorer" processorArchitecture="wow64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
            <StartPages>
                <StartPage wcm:action="add">
                    <StartPageKey>1</StartPageKey>
                    <StartPageUrl>http:\\www.google.fi</StartPageUrl>
                </StartPage>
            </StartPages>
        </component>
    </settings>
    <settings pass="oobeSystem">
        <component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
            <FirstLogonCommands>
                <SynchronousCommand wcm:action="add">
                    <CommandLine>\Software\Silverlight_x64.exe /q</CommandLine>
                    <Order>1</Order>
                </SynchronousCommand>
            </FirstLogonCommands>
            <OOBE>
                <HideEULAPage>true</HideEULAPage>
                <HideLocalAccountScreen>true</HideLocalAccountScreen>
                <HideOEMRegistrationScreen>true</HideOEMRegistrationScreen>
                <HideOnlineAccountScreens>true</HideOnlineAccountScreens>
                <NetworkLocation>Home</NetworkLocation>
                <ProtectYourPC>1</ProtectYourPC>
                <SkipMachineOOBE>true</SkipMachineOOBE>
                <SkipUserOOBE>true</SkipUserOOBE>
            </OOBE>
            <UserAccounts>
                <LocalAccounts>
                    <LocalAccount wcm:action="add">
                        <Password>
                            <Value>IABQAGEAcwBzAHcAbwByAGQA</Value>
                            <PlainText>false</PlainText>
                        </Password>
                        <Group>Administrators</Group>
                        <Name>Admin</Name>
                        <DisplayName>Admin</DisplayName>
                    </LocalAccount>
                </LocalAccounts>
            </UserAccounts>
        </component>
    </settings>
    <cpi:offlineImage cpi:source="wim:d:/system/wininstall/win10pro/install/sources/install.wim#Windows 10 Pro" xmlns:cpi="urn:schemas-microsoft-com:cpi" />
</unattend>

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 37 Guests (See full list)

    There are no registered users currently online