• Welcome to Windows10Forum.com, a free community where people just like you come together to discuss, share and learn how to use their computers. Using this forum is easy and fun. As a guest, you can browse and view all the content on the site, however, you won't be able to leave comments or create new topics unless you create a free account. 

    Click here to Register a free account now and JOIN the discussion!

patlaw

Profile Moved to Another Drive

Recommended Posts

I connected an external USB hard drive to my laptop to copy some files from it to a NAS. That completed just fine. After it finished, I checked the hard drive to see what files were remaining to determine whether I needed to copy more. There was a folder name "Users" on the external drive. Upon investigation, I saw there the next folder down was "User", which is the username of the only account on that computer. Underneath that folder are the Desktop, Documents, and such.

I tried to delete the folders, but Windows wouldn't let me. Thereafter, I disconnected the hard drive and rebooted the computer. The computer started, but it did not have my customizations. If I understand the problem, the User profile was moved to the external USB drive. When I reconnected the hard drive, the computer boot with most of the Desktop and other goodies in place. The location of the Desktop folder (determined my checking "Properties" on the Desktop folder in Quick Access) is the external hard drive (E:).

How do I get the User profile back on the C: drive? There are several articles that talk about backing the profile up to an external drive, but I don't see how to restore it. This profile was MOVED to an external hard drive. I thought about simply copying it over, but that won't work because the registry will look to the E: drive for the profile.

Please help me get my profile back where it belongs. Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Never mind. I was able to use File Explorer to relocate the files back to the C drive using "restore default" under the Properties | Location tab. I have no idea how they got moved, but when I rebooted, everything was there. Sorry for the wasted bandwidth. I couldn't find a way to delete the thread. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

No, the problem was actually caused by a Lenovo utility that has since been discontinued and should have been removed from the computer. It tries to optimize Windows to use the fastest available drive, but in this case, it moved the profile. The program has now been deleted, so the problem is solved.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 22 Guests (See full list)

    There are no registered users currently online