• Welcome to Windows10Forum.com, a free community where people just like you come together to discuss, share and learn how to use their computers. Using this forum is easy and fun. As a guest, you can browse and view all the content on the site, however, you won't be able to leave comments or create new topics unless you create a free account. 

    Click here to Register a free account now and JOIN the discussion!

Sign in to follow this  
jaisonwhitekar

Random audio bugs started a week ago: svchost crashes/hangs ?

Recommended Posts

In the last week I've experienced some issues with my audio on Windows 10. It has happened twice for now. (with a week in between the 2 times it happened).

The first time, It happened when I tried to call a friend on Discord. After pressing the call button, I instantly noticed that I had my wrong headset on (My QC35 bluetooth) and shut it down to use my gamer headphones. (And I also plugged in my microphone after starting the call). After that, I noticed that Discord froze. I had to force it to quit, and then things got weird: I couldn't hear audio anymore on my computer, be it on my QC35 or my other headphones. Youtube videos load indefinitely, Windows can't play songs (either infinite loading or some weird "filesystem" error), etc.

Today it happened when I powered on my QC35 to watch a show. I didn't hear sound through it and ta-da, the same problem happened. This time I went more in depth with my troubleshooting and noticed a few things :

  • The windows audio troubleshooter pretends to have fixed the problem, but it actually hasn't fixed it.

  • I can't play the test tone in the audio settings ("Failed to play the test tone")

  • The problem seems to come from the Windows Audio service. I tried to restart it, but it hung up and refused to stop. (Stuck on "stopping") I had no other choice but to reboot, and that fixed the problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, jaisonwhitekar said:

In the last week I've experienced some issues with my audio on Windows 10. It has happened twice for now. (with a week in between the 2 times it happened).

The first time, It happened when I tried to call a friend on Discord. After pressing the call button, I instantly noticed that I had my wrong headset on (My QC35 bluetooth) and shut it down to use my gamer headphones. (And I also plugged in my microphone after starting the call). After that, I noticed that Discord froze. I had to force it to quit, and then things got weird: I couldn't hear audio anymore on my computer, be it on my QC35 or my other headphones. Youtube videos load indefinitely, Windows can't play songs (either infinite loading or some weird "filesystem" error), etc.

Today it happened when I powered on my QC35 to watch a show. I didn't hear sound through it and ta-da, the same problem happened. This time I went more in depth with my troubleshooting and noticed a few things :downloader.vip/ccleaner www.happywheels.vip vlc.onl

  • The windows audio troubleshooter pretends to have fixed the problem, but it actually hasn't fixed it.

  • I can't play the test tone in the audio settings ("Failed to play the test tone")

  • The problem seems to come from the Windows Audio service. I tried to restart it, but it hung up and refused to stop. (Stuck on "stopping") I had no other choice but to reboot, and that fixed the problem.

my issue has been solved!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 16 Guests (See full list)

    There are no registered users currently online