Search the Community

Showing results for tags 'corruption'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Windows 10 Community
    • Windows 10 News
    • Microsoft Chatter - All Things Redmond
    • Tutorials, Tips and Tricks
    • The Lounge....
    • Deals
  • Windows 10 Discussion Forums
    • General Windows 10 Support
    • Install, Upgrade and Config
    • Performance and Tuning
    • Network & Sharing
    • User Accounts and Family Safety
    • Software and Apps
    • Microsoft OneDrive
    • Microsoft Edge
    • Drivers and Hardware
    • Security
    • Windows Phone
    • Crashing BSOD Etc.
    • Gaming

Blogs

  • Windows 10 MVP Insider Blog
  • Tech Answers
  • Geek Zone

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


About Me

Found 2 results

  1. I stupidly moved instead of copied about 50 GB of videos and documents to an external hard drive. Everything was in one folder and I just moved it and went away from the computer for an hour or so figuring it would take a while. When I tried to look and make sure everything went alright some things opened up fine and others didn't respond at all and seemed to lock everything down. So I tried moving them back to the computer hard drive with similar results. I posted about this a week or so ago but since then have had some luck getting back about 20 GB by moving them back to the computer hard drive pretty much one at a time. Some of them would work and do fine. Others would seem to be working and then get so far along with the process and quit working. Some of them don't even try but instead everything seems to lock up and that blue circle thing goes around and around until I finally disconnect the external drive. During one attempt and only one of many attempts so far it gave the message: "The request could not be performed because of an I/O device error". Since then I haven't tried anything else but in looking at a few things about that message get the idea that maybe the files that don't respond got corrupted or something because I moved them incorrectly and maybe there is something that can clean things up on that external hard drive? When I check the properties on it it says it still has over 30 GB which would be right because what I moved was over 50 GB. So the info is probably still on there but messed up and maybe there's a way to fix it, or at least some of it? Here is information about my computer and the external drive if that can help tell anyone anything: :Windows 10 Pro version 1903 OS build 18362.720 Installed RAM 12.0 GB (11.8 GB usable)Processor Intel(R) Core(TM) i3-3220 CPU @ 3.30 GHz64-bit operating system, x64-based processorFile system: NTFS Used space: 170 GB Free space: 61.6 GBWDC WD2502ABYS-18B7A0 Disk drivesBaseBoard Manufacturer LENOVO Version Win8 Pro DPK TPG On the external hard drive it says: 2.5" SATA HDD/SSD External Case USB3. 0 Support 3TB it also has a list of things on the back, here are some of them: 1. During format process, our hard disk will choose exFAT automatically as default efficient format. Please DO NOT select NTFS manually, this format is not supported by our hard disk, will cause disk crash. 3. QC Passed, Hard Disk Formatted already before packing & shipping, there is no need to reformat when first use. 2. Only Data Storage, Read & Write is supported on MAC OS, formatting is not supported on MAC OS otherwise it will damage the disk. 4. Special attention to our products (partitions are not supported), partitioning will cause damage to the hard disk. For safer and longer service life, use it directly as one independent partition.I didn't try formatting or anything and it didn't say anything about it itself. Some people have suggested it's a PC trying to read MAC formatting or something like that or the cord it bad. But it's not something that is having a negative influence on everything on the drive, only on about 70% or so. Thank you for any help! David USA
  2. Hi all, so I've been having this problem since the 11th of August. I upgraded to the anniversary build of windows and after the installation, I couldn't access settings, cortana, other windows apps and some third party programs. SFC scan and DISM doesn't work, my restore points got deleted after the upgrade, reverting back to previous build doesn't work, re-installing apps via powershell doesn't work, creating new account won't work, and the media creation tool just gets stuck on "restarting your computer in a moment" for 10+ hours. Can anyone offer any insight on to why this might be happening?